Over ons

Wie wij zijn

Na een ontspannen dag in een spa hebben wij Antropologica opgericht, omdat wij zelf richting willen geven aan onze toekomst en willen laten zien wat antropologen kunnen betekenen voor organisaties.

In loondienst hebben wij ontdekt dat mensen soms in rollen werken die niet bij hen passen, niet intrinsiek gemotiveerd zijn en dat samenwerking in teams vaak veel ruimte tot verbetering kent. Van een ideale rolverdeling is vaak ook geen sprake. Collega's ervaren dit zelf ook zo. Vaak ontbreekt het hen aan handvatten om die verbetering tot stand te brengen.

We zijn beiden afgestudeerd antropoloog en vinden dat wetenschap en praktijk hand in hand gaan. Als antropoloog kijken wij met een scherpe en onderzoekende blik naar een organisatie, de cultuur en de omgeving. We kijken niet alleen binnen de antropologie naar oplossingen, maar ook daarbuiten. Met oog voor de mens (antropos) en gebruik van de wetenschap (logica) zijn wij Antropologica.

We willen daadwerkelijk het verschil maken voor mensen en hen laten zien hoe het óók kan. Door te werken op basis van intrinsieke motivatie, vanuit een prettige teamcultuur en met een ideale rolverdeling. Iedereen kan daardoor in zijn werk geluk ervaren.

Rik Kleinsmit

Kernwaarden

Antropologica gelooft in keuzevrijheid. Wij willen dat iedereen met wie wij samenwerken zich vrij voelt om de keuzes te maken waar hij of zij gelukkig van wordt. Zelfbeschikking is hierin het uitgangspunt. Als mensen zelf mogen bepalen hoe zij handelen, functioneren zij beter, voelen zij zich goed en groeien zij als persoon.

Missie

Antropologica heeft aandacht en tijd voor haar klanten en handelt uit oprechte interesse. Wat houdt jou bezig? Wat vind jij belangrijk en waarmee mogen wij u helpen? Om deze belofte waar te maken, richten wij ons op bedrijven die in teams werken. Dit maken wij waar, door maatwerk te bieden. Elke situatie is anders. Wij denken mee en passen onze dienstverlening zoveel mogelijk aan op jouw situatie. Bedrijven vooruit helpen door het omgaan met verschillen als kracht te gebruiken.

Visie

Antropologica richt zich de komende jaren op dienstverlening vanuit klantgerichtheid. Maatwerk bieden voor elke klant en daardoor onze dienstverlening keer op keer verbeteren.  Wij groeien mee met onze klanten en gaan ervan uit dat organisaties in de toekomst meer zelfsturend worden. Dit vraagt om een nieuwe manier van samenwerken waarin het omgaan met verschillen centraal staat. Op de lange termijn willen wij een wezenlijke bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Dat is waar wij onze voldoening uit halen.

Praktijk en wetenschap

Wij zijn antropologen die werken van wetenschap naar praktijk. Onze diensten zijn wetenschappelijk onderbouwd. Geen gebakken lucht, maar oplossingen die echt werken. Dat vinden wij vanzelfsprekend. Wij zijn ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers een organisatie sterker maken. Gelukkige medewerkers zorgen beter voor klanten en die klanten voelen zich meer thuis bij de organisatie. Wij richten ons specifiek op mensen die samenwerken en op de mens achter de medewerker. Omgaan met verschillen: wij dragen daarmee bij aan het succes van jouw organisatie.