• Timothy

Waarom bedrijven antropologie nodig hebben

Antropologica is opgericht door antropologen vanuit de gedachte dat antropologische methoden onze diensten effectiever maken. Om te begrijpen wat antropologie te maken heeft met onze diensten, en waarom dat nuttig is voor onze opdrachtgevers, kijken we eerst naar wat een antropoloog in de basis doet.

Antropologie (antropos = mens, logos = leer) is een sociale wetenschap die het gedrag van mensen bestudeert in relatie tot de specifieke cultuur waarin ze zich ontwikkelen. Zowel de fysieke aspecten van de mens als de taal en sociale en culturele normen en waarden van de mens worden daarin onderzocht. Oorspronkelijk was antropologie een wetenschap van de geschiedenis en verwant aan de sociale filosofie. De eerste antropologen waren westerlingen die in kolonies onderzoek deden naar kleine volksstammen en hoe zij leefden. Tegenwoordig richt de antropologie zich niet meer uitsluitend op 'vreemde' culturen, maar ook steeds vaker op de eigen cultuur en cultuur in organisaties.


In het recente verleden heeft de antropologie een flinke groei doorgemaakt, samen met de toepassing ervan op verschillende gebieden. Eén van de meest besproken gebieden van de toegepaste antropologie is de antropologie in het bedrijfsleven (bedrijfsantropologie). De wereld heeft ingezien dat zakendoen niet alleen een economische aangelegenheid is, maar ook een activiteit met een menselijke invalshoek. Meer en meer organisaties omarmen onderzoek om de menselijke kant van hun bedrijven te begrijpen. Hiervoor worden antropologen ingehuurd om vitale processen te onderzoeken, zoals organisatiebeleid, productontwerp, bedrijfs- en teamcultuur, leiderschap, consumentengedrag, enzovoort.


Ons werkveld ligt met name in het onderzoek binnen organisaties. We kiezen er bewust voor om culturele verschijnselen binnen organisaties te benaderen vanuit de cognitieve antropologie. Deze richting binnen de antropologie houdt zich specifiek bezig met de cognitie van mensen. Oftewel: hoe mensen waarnemingen interpreteren en hoe deze interpretaties geïntegreerd worden in het persoonlijke referentiekader. Omdat er veel nauwkeurig onderzoek is gedaan naar cognitie geeft ons dat handvatten om helder uit te leggen hoe normen en waarden binnen een organisatie tot stand komen, hoe erover onderhandeld wordt en welke processen tot duurzame verandering leiden.


In onze workshops leggen we vervolgens antropologische theorieën uit en passen we die in de praktijk toe. We zorgen ervoor dat de kennis die tijdens een workshop wordt opgedaan, ook blijft hangen en echt wordt toegepast in de praktijk. Wij willen dat onze workshops voor blijvende verandering zorgen. Tijdens onderzoek bij opdrachtgevers kunnen we ons focussen op verschillende mensgerichte problemen waar de opdrachtgever zelf niet uitkomt. Onze insteek hier is: de opdrachtgever leren zichzelf te leren helpen. Want de beste dienstverlener is er één die zichzelf overbodig maakt door jou de tools te geven waar je zelf mee verder kunt gaan.


Ontdek wat de antropologen van Antropologica jou te bieden hebben en neem vandaag nog contact op!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven