Workshops

teamcultuur_workshop.jpg

Teamcultuur

Hoe word je als team gelukkiger? Door bezig te gaan met de teamcultuur en werkgeluk. Wij zorgen voor 90% minder verzuim, 6x zoveel energie en maken je team 2x zo productief. En dat niet alleen, het hoofddoel is dat het team gelukkiger wordt. Zo krijg je beter gedaan wat je wilt.

overig_foto.jpg
Komt binnenkort

Intrinsieke motivatie

Hoe krijg je wat je wilt in je werk? In deze workshop zorgen wij ervoor dat jij weet wat je wilt en daardoor nog gelukkiger bent in je werk. Want hoe meer je bereikt wat je wilt, hoe gelukkiger je bent in je werk en hoe meer tijd je over hebt om te besteden aan dingen die jij echt belangrijk vindt.

rolverdeling_workshop.jpg
Komt binnenkort

De ideale rolverdeling

Waarom ben je goed in dingen die je leuk vindt om te doen? Omdat je niet meer ‘probeert te proberen’. Als je jouw Ikigai hebt gevonden, klopt alles gewoon en gaat alles haast vanzelf. Dan kom je in een soort flow. Hoe kom je in die flow? Wat is Ikigai? Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag!

Prettig samenwerken, effectief communiceren en zo min mogelijk conflicten. Dat gunnen wij al onze partners. Teams die bestaan uit mensen die zich goed voelen bij hun werk, zich kunnen ontwikkelen en open durven te zijn over hun behoeften en ideeën.

Focus

Daarom focussen wij in onze workshops op de mens achter de medewerker. Centraal staat omgaan met jezelf, je collega's en het team. Omgaan met jezelf, omdat iedereen wel eens verschillen ervaart tussen hoe jij jezelf ziet en hoe anderen jou zien. Omgaan met je collega's, omdat iedereen wel eens kritiek of feedback krijgt van collega's. Omgaan met je team, omdat iedereen wel eens ervaart hoe er zich een nieuwe situatie voordoet, maar niemand eigenlijk weet hoe het op te lossen.

Hoe?

Hoe dat eruit ziet? Door te werken met wat er zich op het moment zelf aandient hebben onze workshops een wat afwijkend karakter. We dagen graag uit, confronteren soms en verwachten inzicht te ontwikkelen door de deelnemers een andere manier van werken en communiceren te laten ervaren.

Samenwerken
Wanneer wij werken met een voorbeeldsituatie of werkelijk probleem helpen wij onderwerpen vanuit een ander perspectief te belichten. Samen met de deelnemers maken we oplossingen door te ervaren wat ons verbindt met de ander en met onszelf. Hoe wij ons verhouden tot elkaar en hoe er wordt gecommuniceerd en waarom. Zo heeft leiderschap veel te maken met contact, met inspireren en met het leiden van anderen in onbekende gebieden. In werkelijk contact kan samenwerking en gemeenschappelijke groei een nieuwe impuls krijgen als we de kwaliteiten van anderen herkennen, elkaar durven aan te spreken en merken dat we er niet alleen voor staan.

En vooral: doordat wij mensen leren om te gaan met verschillen.